Skip to main content

До уваги батьків! Інформація щодо правил транспортування вакцини!

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПРАВИЛ ТРАНСПОРТУВАННЯ ВАКЦИНИ
ВІД АПТЕКИ ДО КАБІНЕТУ ЩЕПЛЕНЬ ТА ЩЕПЛЕННЯ ДІТЕЙ ВАКЦИНАМИ, ПРИДБАНИМИ БАТЬКАМИ

Щеплення проводиться в день придбання вакцини після медичного огляду дитини лікарем-педіатром!

Перед придбанням вакцини необхідно отримати консультацію лікаря-педіатра, з яким укладена декларація або лікаря-педіатра кабінету щеплень з питання правил транспортування вакцини та часу щеплення дитини.
Вакцину потрібно доставити у сумці-холодильнику із холодовим елементом до кабінету щеплень протягом двох годин післязакупівлі. Сумку-холодильник можливо отримати в кабінетіщеплень поліклініки.

Оптимальна температура збереження властивостей вакцини становить +2…+8°С. Не допустимо заморожувати та нагрівати вкцину до кімнатної температури, пакувати вакцину безпосередньо на холодовий елемент.

Покупцю в аптеці видається сертифікат на вакцину.Кожна доза вакцини супроводжується інструкцією про застосування вакцинта анатоксинів українською мовою, розрахунковим документом здатою та годиною продажу, які обов’язково надати до кабінетущеплень.

З метою запобігання зміни температури, сумку-холодильник треба щільно закрити та передати її лікарю або медичній сестрікабінету щеплень перед проведенням вакцинації.

Навчений медичний персонал кабінету щеплень здійснює перевірку дотримання правил транспортування вакцини, цілісності упаковки та приймає вакцину.

Адміністрація